Ny CD: SEVJESevje - myk, melodisk kraft fra Gabriel Fliflet

Han har alltid bodd i musikken. Den har gitt energi, og vært et lykkelig levebrød. Støl i kroppen, men spretten i musikken, har Gabriel Fliflet reist rundt land og strand i førti år. Som moden mann har han blitt en produktiv musikkmaker, med en særegen melodisk teft.

På platen Sevje synger Gabriel egne melodier, tett på, med nerve og nærvær. Tekster av Robert Burns, Per Olav Kaldestad, Kjartan Fløgstad, Jon Fosse og Gabriel selv. Her er viser med et fast håndtrykk og melodier man ikke vil krangle med. Klangbunn fra et liv i mang slags folkemusikk. Poesi, luft og ettertanke - og et underfundig smil. Gabriel spiller også på piano og trekkspill.

En rekke utsøkte musikere er med Gabriel på platen, bl.a. Arve Henriksen på trompet, folkemusiker Anders Røine på langeleik og fele og Ole Hamre på perkusjon.

Sevje gis ut av Etnisk Musikklubb, og er Gabriel Fliflets fjerde soloplate. Flere av sangene er hentet fra Gabriels konsertprosjekter Rose (Vossjazz 2016) og Sanger fra byen (Festspillene i Bergen 2016).

Sleppekonserter i Odda (13/10), Oslo (26/10), Voss (28/10) og Bergen (14/11).
La sevjen stige!Sevje